Mijn recensie

Geplaatst door Tessa

Dankzij de hulp van Ine begin ik in september met een opleiding die volledig past bij wat ik graag wil. Zelf had ik hier nooit op kunnen komen, ik ben haar daarom erg dankbaar!
Ik kan iedereen die niet weet wat hij/zij wil, de beroepskeuzetest bij loopbaaninzicht aanraden!

Door gebruiker verzonden bericht

Geplaatst door Lucas

Hartelijk dank voor de hulp bij mijn studiekeuze. Na eerst een verkeerde keuze te hebben gemaakt heb ik de hulp ingeschakeld van Ine. Hier heb ik heel veel aan gehad!
Door tests en een gesprek ben ik goed te weten gekomen wat ik graag doe en waar ik goed in ben.

Recensie

Geplaatst door Linda van Schaik

Beste Ine,

Mijn zoon twijfelde erg over zijn universitaire keuze. Loopbaaninzicht gaf net dat juiste laatste puzzelstukje. Na een jaar Bedrijfseconomie te hebben gedaan, zocht hij naar een studie naast Bedrijfseconomie . Ook op dit belangrijke moment was Ine er voor onze zoon. Zij adviseerde Fiscale Economie erbij te doen. We zijn Ine zeer dankbaar voor haar advies. En binnenkort mag zij onze dochter testen voor de juiste HBO-opleiding.

Belangrijke ‘wegwijzer’!

Geplaatst door Ron

Hallo Ine..

We vallen maar meteen met de deur in huis en kunnen dan ook stellen:
“Loopbaaninzicht is voor al onze 3 ‘kids’ een WEGWIJZER geweest”.

Onze ervaringen luiden als volgt:
Nadat onze eerste dochter (geb. 1990), ná de HAVO te hebben voltooid, op haar 17e een verkeerde studiekeuze (‘onderwijzeres/lerares’ basisonderwijs) had gemaakt, was het voor ons (ouders) duidelijk dat ‘freewheelen’ of andere ‘probeersels’ niet langer een optie was. Onze dochter moest een studierichting zoeken, die bij haar interesse, niveau, karakter en ambities paste. Bij toeval (‘Google’) werd toen (in 2007) ‘Loopbaaninzicht’ ingeschakeld en werd besloten haar door deze professionals te laten testen.

Nu kunnen wij stellen dat die beslissing heel belangrijk is geweest voor al onze 3 kinderen.
Nadat de eindresultaten van de diverse testen aan onze dochter werden getoond en werden doorgenomen, kon ze van verbazing enkel nog maar uitbrengen: “Maar dat ben ik!” .
Zowel onze dochter als wij waren enorm onder de indruk van de analyses en de onderbouwing hiervan. Het was een verademing en een opluchting, omdat het erg duidelijk werd in welke richting onze dochter ‘het’ diende te zoeken. Haar studierichting werd ‘communicatie’ op de hogeschool van Utrecht.

Nu, na 8 jaar mogen wij stellen, dat ze zich sinds 2007 als een vis in het water voelt en zich nog steeds kan bezig houden met datgene:
– Waar ze sterk in is ;
– Wat bij haar ambities past
– Wat bij haar karakter past, en
– Waar ze interesse in heeft.

Om te voorkomen dat onze tweede dochter (geb. 1992) en onze zoon (geb. 1999) keuzes zouden maken, welke niet bij hen zouden passen, werd ook besloten om ook voor hen ‘Loopbaaninzicht’ in te schakelen. Ook hier kwamen zeer duidelijke ‘richtingen’ naar voren.
Voor onze tweede dochter resulteerde het onderzoek bij ‘Loopbaaninzicht’ in een baan, waarin ze haar kwaliteiten volledig tot bloei kon (en kan) laten komen. Ze straalt elke dag weer in een baan in de horeca.

Onze zoon, die in het laatste jaar van de HAVO zit, werd 2 weken geleden getest. En ook hier kwamen 4 belangrijke punten tezamen: Interesse, Ambities, Kennis en Karakter! Het resultaat was duidelijk:: De studie Bedrijfseconomie past geheel bij onze zoon. Nadat hij zich hier verder in heeft verdiept, door te lezen, ‘Googlen’ etc., heeft hij reeds laten weten dat dit inderdaad precies bij hem past.

Behalve de zeer duidelijk studie- of beroepsrichting, welke naar voren kwam, hebben wij vast kunnen stellen dat dit onderzoek ook heeft geleid tot een goed inzicht in het totale beeld en zelfbeeld van onze kinderen.

Onze conclusie: Wij willen en kunnen werkelijk iedereen (!) adviseren om, met behulp van “Loopbaaninzicht”, de sterke punten van zichzelf te leren kennen en deze, zowel privé als beroepsmatig in te zetten.

Voor ons is het duidelijk:
“Zorg dat je optimaal gebruik gaat maken van je (verborgen) talenten en capaciteiten., want : wat je graag doet, doe je met plezier en maakt je tot een gelukkiger persoon voor jezelf en tot een fijner persoon voor je omgeving’! En meer tevreden mensen resulteert in een wereld met
minder problemen!

Loopbaaninzicht: een goede keuze

Geplaatst door Gé Stuiver

Als moeder van twee kinderen die beide niet goed wisten aan welke studie ze na de middelbare school zouden willen beginnen ben ik heel blij dat ik Loopbaaninzicht heb ingeschakeld. Mijn kinderen hadden beide via hun school en ook zelfstandig al heel wat onderzoek verricht naar vervolgstudies, maar beide kwamen op meerdere keuzemogelijkheden uit die allemaal wel leken te passen. En hoe maak je dan de beste keuze?

Mijn ervaring is dat een onafhankelijk onderzoek van kennis, competenties en wensen door Loopbaaninzicht en het daaruit volgend advies net dat juiste duwtje geeft om uit alle mogelijkheden te kunnen kiezen. Mijn zoon had altijd wel gedacht dat hij ‘iets economisch’ moest gaan doen, maar hij keek ook naar onderwijs en naar communicatie. Had ook gekund, maar door Loopbaaninzicht is hij inderdaad de studie gaan volgen die het beste leek te passen en hij heeft het er enorm naar de zin.
Mijn dochter nam in haar studiekeuzemogelijkheden niet haar persoonlijkheid mee, waardoor het keuzeveld zo ruim werd dat ze niet meer kon kiezen. Loopbaaninzicht heeft haar geholpen om naast haar kennismogelijkheden ook te kijken naar wat goed bij haar zou passen als persoon. Ze heeft nu veel zin om na haar VWO-examen aan de gekozen studie te beginnen.
Vooral het gevoel ‘niet zomaar iets te gaan doen’, redelijk gefundeerd met argumenten en onderzoeksresultaten een studiekeuze te maken bracht voor mijn kinderen veel rust. Iets heel anders dan ze zelf al hadden gedacht kwam er niet uit het studiekeuzeonderzoek. Maar wel een gevoel van relatieve zekerheid dat ze nodig hadden.

Ik ben dus heel tevreden over Loopbaaninzicht en mijn kinderen niet minder.

Studie Pabo dankzij Loopbaaninzicht

Geplaatst door Denize

Omdat ik na mijn Hbo Media&Entertainment Management nog steeds niet wist wat ik wilde, besloot ik naar Loopbaaninzicht te gaan. Dit is een super goed besluit geweest! Na gesprekken en testen kwamen we er achter dat ik het onderwijs in moest. Ik had dat anders nooit geweten. De Pabo, nooit verwacht dat ik dat ook zou doen. Nu zit ik in het tweede jaar van mijn versnelde traject (2,5 jaar ipv 4 jaar). Het is hard werken, maar ik heb mijn roeping gevonden. Ik vind het geweldig en ga met plezier naar mijn stages.

Dankzij Loopbaaninzicht ben ik meer dingen over mezelf te weten gekomen. Dingen waar ik anders nooit achter was gekomen.

Bedankt!

Denize uit Rotterdam

 vorige