Testdag


Wat staat me te wachten?
Aanmelding 
Je stuurt ons een mailtje of je belt ons. Nadat we een afspraak hebben gemaakt voor een oriënterend gesprek, sturen we je een bevestiging en een routebeschrijving naar ons bureau. De receptie ontvangt je aan de balie. Wij ontvangen jou op ons kantoor met een kopje koffie. Je ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Oriënterend gesprek 
In het oriënterend gesprek vertel je wat jouw vraag is en kijken we samen met jou, wat we voor je kunnen doen. Het oriënterend gesprek kan je soms al een eind op weg helpen. Misschien heb je daaraan zelfs al voldoende. Een onderzoek naar studie en beroepskeuze kan een hoop gedoe en veel teleurstelling voorkomen. Een verloren studiejaar is ook niet alles.
Na het gesprek beslis je natuurlijk zelf of je aan een onderzoek wilt deelnemen. Pas als je besluit om aan een onderzoek deel te nemen, vul je een aanmeldingsformulier in.

Intakegesprek 
In het intakegesprek gaan we dieper in op jouw vragen en stellen we het testprogramma samen. We maken vervolgafspraken voor de testdag en het adviesgesprek. We sturen je een mail met daarin een aantal opdrachten waarmee je thuis vast aan de slag kunt gaan.

Testdag 
Tijdens de testdag ben je om 9.30 uur aanwezig. Samen met jou zijn er nog een aantal andere kandidaten. Je maakt een aantal schriftelijke tests. De capaciteitentests maak je in een bepaalde tijd. Voor persoonlijkheids en interessetests geldt, dat je zelf mag weten hoe lang je erover doet. Je krijgt van ons koffie of thee. In de middagpauze, mag je voor onze rekening gaan eten in een gezellig eetcafé. 's Middags maak je het programma af. Het kan wel tot een uur of twee, half drie duren soms ben je eerder of iets later klaar.

Adviesgesprek
Je bespreekt samen met de adviseur de testuitslagen. De uitslagen, conclusies en de adviezen neem je mee naar huis. De adviseur schrijft een rapport met de uitslagen van de test, de conclusies en het advies.

Vervolggesprek(ken)
Als je na het adviesgesprek behoefte hebt aan een extra gesprek, dan blijven we voor je klaar staan.

image

De testdag was intensief, maar leuk om te doen.

Niet gedacht dat je zo veel over je zelf komt te weten.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt, dat ik helemaal ga voor een commercieel beroep.

Op de testdag ontmoette ik andere mensen met ongeveer dezelfde vragen.

Goed idee van Loopbaaninzicht. Een prima lunch in een eetcafe tijdens de pauze.