Laat uw ervaring achter >>

Super!
Geplaatst door Wytske
Hartelijk dank voor het goede advies. Hier kan ik echt wat mee. De manier van werken is echt heel degelijk en goed. Ik kan dit adviesbureau iedereen adviseren.Mijn ervaring
Geplaatst door Jorn Vrijman (jornvrijman98@hotmail.com)
Beste Ine,

Heel erg bedankt voor de hulp die u mij geboden heeft. Het heeft mij zeker een richting opgeholpen en ik hoop dat het de goede is.

Top geholpen!Recensie
Geplaatst door Linda van Schaik (Linda.van.schaik@tui.nl)
Beste Ine,

Mijn zoon twijfelde erg over zijn universitaire keuze. Loopbaaninzicht gaf net dat juiste laatste puzzelstukje. Na een jaar Bedrijfseconomie te hebben gedaan, zocht hij naar een studie naast Bedrijfseconomie . Ook op dit belangrijke moment was Ine er voor onze zoon. Zij adviseerde Fiscale Economie erbij te doen. We zijn Ine zeer dankbaar voor haar advies. En binnenkort mag zij onze dochter testen voor de juiste HBO-opleiding.
Belangrijke 'wegwijzer'!
Geplaatst door Ron
Hallo Ine..

We vallen maar meteen met de deur in huis en kunnen dan ook stellen:
“Loopbaaninzicht is voor al onze 3 ‘kids’ een WEGWIJZER geweest”.

Onze ervaringen luiden als volgt:
Nadat onze eerste dochter (geb. 1990), ná de HAVO te hebben voltooid, op haar 17e een verkeerde studiekeuze (‘onderwijzeres/lerares’ basisonderwijs) had gemaakt, was het voor ons (ouders) duidelijk dat ‘freewheelen’ of andere ‘probeersels’ niet langer een optie was. Onze dochter moest een studierichting zoeken, die bij haar interesse, niveau, karakter en ambities paste. Bij toeval (‘Google’) werd toen (in 2007) ‘Loopbaaninzicht’ ingeschakeld en werd besloten haar door deze professionals te laten testen.
Nu kunnen wij stellen dat die beslissing heel belangrijk is geweest voor al onze 3 kinderen.
Nadat de eindresultaten van de diverse testen aan onze dochter werden getoond en werden doorgenomen, kon ze van verbazing enkel nog maar uitbrengen: “Maar dat ben ik!” .
Zowel onze dochter als wij waren enorm onder de indruk van de analyses en de onderbouwing hiervan. Het was een verademing en een opluchting, omdat het erg duidelijk werd in welke richting onze dochter ‘het’ diende te zoeken. Haar studierichting werd ‘communicatie’ op de hogeschool van Utrecht.
Nu, na 8 jaar mogen wij stellen, dat ze zich sinds 2007 als een vis in het water voelt en zich nog steeds kan bezig houden met datgene:
- Waar ze sterk in is ;
- Wat bij haar ambities past
- Wat bij haar karakter past, en
- Waar ze interesse in heeft.

Om te voorkomen dat onze tweede dochter (geb. 1992) en onze zoon (geb. 1999) keuzes zouden maken, welke niet bij hen zouden passen, werd ook besloten om ook voor hen ‘Loopbaaninzicht’ in te schakelen. Ook hier kwamen zeer duidelijke ‘richtingen’ naar voren.
Voor onze tweede dochter resulteerde het onderzoek bij ‘Loopbaaninzicht’ in een baan, waarin ze haar kwaliteiten volledig tot bloei kon (en kan) laten komen. Ze straalt elke dag weer in een baan in de horeca.
Onze zoon, die in het laatste jaar van de HAVO zit, werd 2 weken geleden getest. En ook hier kwamen 4 belangrijke punten tezamen: Interesse, Ambities, Kennis en Karakter! Het resultaat was duidelijk:: De studie Bedrijfseconomie past geheel bij onze zoon. Nadat hij zich hier verder in heeft verdiept, door te lezen, ‘Googlen’ etc., heeft hij reeds laten weten dat dit inderdaad precies bij hem past.

Behalve de zeer duidelijk studie- of beroepsrichting, welke naar voren kwam, hebben wij vast kunnen stellen dat dit onderzoek ook heeft geleid tot een goed inzicht in het totale beeld en zelfbeeld van onze kinderen.

Onze conclusie: Wij willen en kunnen werkelijk iedereen (!) adviseren om, met behulp van “Loopbaaninzicht”, de sterke punten van zichzelf te leren kennen en deze, zowel privĂ© als beroepsmatig in te zetten.
Voor ons is het duidelijk:
“Zorg dat je optimaal gebruik gaat maken van je (verborgen) talenten en capaciteiten., want : wat je graag doet, doe je met plezier en maakt je tot een gelukkiger persoon voor jezelf en tot een fijner persoon voor je omgeving’! En meer tevreden mensen resulteert in een wereld met
minder problemen!Loopbaaninzicht: een goede keuze
Geplaatst door GĂ© Stuiver
Als moeder van twee kinderen die beide niet goed wisten aan welke studie ze na de middelbare school zouden willen beginnen ben ik heel blij dat ik Loopbaaninzicht heb ingeschakeld. Mijn kinderen hadden beide via hun school en ook zelfstandig al heel wat onderzoek verricht naar vervolgstudies, maar beide kwamen op meerdere keuzemogelijkheden uit die allemaal wel leken te passen. En hoe maak je dan de beste keuze?
Mijn ervaring is dat een onafhankelijk onderzoek van kennis, competenties en wensen door Loopbaaninzicht en het daaruit volgend advies net dat juiste duwtje geeft om uit alle mogelijkheden te kunnen kiezen. Mijn zoon had altijd wel gedacht dat hij ‘iets economisch’ moest gaan doen, maar hij keek ook naar onderwijs en naar communicatie. Had ook gekund, maar door Loopbaaninzicht is hij inderdaad de studie gaan volgen die het beste leek te passen en hij heeft het er enorm naar de zin.
Mijn dochter nam in haar studiekeuzemogelijkheden niet haar persoonlijkheid mee, waardoor het keuzeveld zo ruim werd dat ze niet meer kon kiezen. Loopbaaninzicht heeft haar geholpen om naast haar kennismogelijkheden ook te kijken naar wat goed bij haar zou passen als persoon. Ze heeft nu veel zin om na haar VWO-examen aan de gekozen studie te beginnen.
Vooral het gevoel ‘niet zomaar iets te gaan doen’, redelijk gefundeerd met argumenten en onderzoeksresultaten een studiekeuze te maken bracht voor mijn kinderen veel rust. Iets heel anders dan ze zelf al hadden gedacht kwam er niet uit het studiekeuzeonderzoek. Maar wel een gevoel van relatieve zekerheid dat ze nodig hadden.
Ik ben dus heel tevreden over Loopbaaninzicht en mijn kinderen niet minder.

Studie Pabo dankzij Loopbaaninzicht
Geplaatst door Denize (denize.e@hotmail.com)
Omdat ik na mijn Hbo Media&Entertainment Management nog steeds niet wist wat ik wilde, besloot ik naar Loopbaaninzicht te gaan. Dit is een super goed besluit geweest! Na gesprekken en testen kwamen we er achter dat ik het onderwijs in moest. Ik had dat anders nooit geweten. De Pabo, nooit verwacht dat ik dat ook zou doen. Nu zit ik in het tweede jaar van mijn versnelde traject (2,5 jaar ipv 4 jaar). Het is hard werken, maar ik heb mijn roeping gevonden. Ik vind het geweldig en ga met plezier naar mijn stages.

Dankzij Loopbaaninzicht ben ik meer dingen over mezelf te weten gekomen. Dingen waar ik anders nooit achter was gekomen.

Bedankt!

Denize uit RotterdamHelder
Geplaatst door Gijs Verhagen
Vanwege een verandering bij mijn huidige werkgever, ben ik tot de conclusie gekomen, dat er altijd nog tijd is voor verandering, maar wat dan, welke kant moet ik op? Om eens goed in kaart te brengen wat ik nu voor persoon ben, waar vooral mijn sterke, maar ook zwakke kanten liggen, heb ik besloten mijzelf een onderzoek te laten geven bij Loopbaaninzicht. Het doel was om te kijken welke studie ik naast mijn baan zou kunnen gaan volgen, die aansluit bij mijn huidige kennis en kunde. Het intakegesprek beviel meteen goed, het klikte. De testdag zelf was lang, met veel verschillende tests, maar erg leuk om te doen. Bij het bespreken van de resultaten wordt ineens veel duidelijk. Je herkent jezelf, weet meteen wat wel of niet bij je past en het zet je aan het denken in de goede richting. Ik heb van een breed uitgangspunt, heel nauw toegespitst een studiekeuze kunnen maken. Inmiddels heb ik mij ingeschreven voor een 2 jarige opleiding Management, Economie en Recht. Mijn oude studie, die ik tijdens mijn studententijd (jammergenoeg) niet succesvol had afgerond. Dit is een nieuw begin en dankzij Mevrouw van der Horst een helder advies voor de toekomst gekregen. Dankjewel Ine!Verrassend advies
Geplaatst door Ruben
Ondanks reeds gekozen HBO studie toch dit onderzoek laten doen. Er kwam uit dat mijn studiekeuze goed aansloot bij mijn aanleg en interesses. Maar er kwam ook een totaal ander alternatief advies uit wat ook heel goed aansloot bij mijn vermogens. Hier ga ik toch ook serieus naar kijken! Hartelijk dank voor de zeer plezierige en vakkundige gesprekken en het verrassend advies!Mijn opleiding gevnden.
Geplaatst door Brian
Ik heb onlangs een intakegesprek gehad bij ROC Amsterdam voor de opleiding vliegtuig onderhoud. Na de studie- en beroepskeuzetest kwam eruit dat ik met mijn capaciteiten op mbo 4 kan beginnen. Ik zal dus komend school jaar de opleiding volgen.
Ik dank u voor de test die is afgelegd waardoor ik mijn opleiding heb gevonden plus het inzicht in mijn capaciteiten.
Ik had anders nooit geweten dat ik dit kon halen en ik ben daar zeer dankbaar voor.
Helder advies en uitleg
Geplaatst door Denize
Een aantal maanden geleden heb ik besloten om uit te gaan zoeken wat ik echt wil en kan. Tijdens mijn afgeronde studie Media en Entertainment Management kwam ik er achter dat dit niet iets is waarmee ik verder wilde.

Via internet vond ik Loopbaaninzicht en de website sprak me meteen aan. Na het eerste gesprek besloot ik om de testen te maken. Het laatste adviesgesprek was zeer verhelderend. Jaren geleden had ik me niet kunnen voorstellen dat ik de PABO zou gaan doen.

Vanaf september zal ik beginnen aan de studie PABO deeltijd en ik heb er erg veel zin in!

In het bijzonder een bedankje voor mevrouw Van Der Horst, voor het duidelijk in kaart brengen van mijn capaciteiten, interesses en kenmerken.Perfect advies
Geplaatst door Hidde Boerkamp (hiddeboerkamp@live.nl)
Ik ben een aantal maanden terug bij Loopbaaninzicht geweest om te bekijken, wat voor mij een goede vervolgstudie is na het afronden van het Gymnasium.

Ik heb gebeld voor een afspraak. Tijdens het gesprek kreeg ik direct enkele informatie en ik kon binnen een week langskomen in Utrecht. Na een intakegesprek heb ik besloten om ook de testdag te doorlopen. Deze testdag was prima verzorgd en bovendien zelfs gezellig. Na de testdag heb ik een afsluitend gesprek gehad, waaruit een concreet advies werd gevormd.

In eerste instantie keek ik met name naar de economische kant. Ik had een voorkeur voor technische bedrijfskunde. Ik heb duidelijk te horen gekregen, dat deze studie voor mij niets is. Tegelijkertijd werd mij verteld, dat bedrijfskunde en sociologie goede studies voor mij zouden zijn. Er is mij toen gewezen op de studie bedrijfs- en consumentenwetenschappen in Wageningen.

Dit aanbod heb ik overwogen en bekeken door de Open Dag van Wageningen te bezoeken. Ik werd enthousiast van de voorlichting en heb mij ingeschreven voor een Meeloopdag. Hierbij heb ik mijn keuze definitief gemaakt. Vanaf september 2013 zal ik beginnen aan een studie bedrijfs- en consumentenwetenschappen in Wageningen op advies van \'Loopbaaninzicht\'.

Ik wil hen bij deze bedanken en aan alle anderen, die twijfelen wil ik adviseren een test te doen. Succes!zelf inzicht
Geplaatst door Dinant Kos
Een kwaliteits-/beroeps test bij Loopbaaninzicht te Utrecht is meer dan aan te raden als u echt met twijfels zit. Ik vond dat na mijn eerste gesprek ik al een stuk realistischer kon kijken op mijn loopbaan en realiseerde mij goed dat ik in mijn huidige opleiding en baan verkeerd zat. Na de testdag en later de uitslag werd dit beeld eigenlijk alleen maar bevestigd. Na de test krijg je na mijn mening een duidelijk beeld van hoe je zelf bent, eigenlijk sta jij als persoon in woorden uitgelegd in het wat later zal volgend mooie rapport.

Ik raad iedereen die met deze problemen zit aan naar Loopbaaninzicht te Utrecht te gaan.Orienterend gesprek de moeite waard.
Geplaatst door Colette
Ik ben niet aan de testen toegekomen. Het orienterend gesprek heeft mij al verder op weg geholpen. Door een luisterend oor en objectieve reactie op mijn eigen gedachten werd het een en ander mij al duidelijk en weet ik welke verdere stappen ik wil ondernemen.succesvolle afronding studie
Geplaatst door kirsten
nadat ik 4,5 jaar geleden een advies had gevraagd kwam daar uit dat ik het beste de opleiding verpleegkunde kon gaan doen; ik heb op 30 augustus jl. de opleiding MBO verpleegkunde afgerond en werk nu met veel plezier op de afdeling cardiologie....mede dank zij uw advies heb de juiste richting kunnen kiezen...alsnog zeer bedankt!Onzeker of je wel op de juiste plek zit?
Geplaatst door Borre Moolenaar (bmoolenaar@me.com)
Studiekeuze is gewoon heel lastig tegenwoordig. Je hebt enorm veel verschillende studies en keuze's die daarbij horen.

Na het afronden van mijn eerste studie (vormgeven) heb ik een vervolg opleiding gestart (intl. comm. en media). Dit bleek niet mijn ding te zijn, en toen heb ik bij Loopbaaninzicht op de deur geklopt. Na een flinke dag testen en gesprekken, was het een helder verhaal en heb ik vandaag de dag nog steeds veel plezier van het gegeven advies.

Het is namelijk van belang dat je iets gaat doen waar je plezier en ook een beetje uitdaging in kan vinden. En de bijbehorende studie kan daarbij een goede stap in de juiste richting zijn. Of je daar wat mee doet, is een tweede. Maar van goed advies, en iemand ie echt begrijpt waar je mee zit ben je bij loopbaaninzicht aan het juiste adres.Ik kan weer lachen
Geplaatst door Wim de Rooij (W_derooij@hotmail.com)
Ik hou het kort:
Loopbaaninzicht heeft voor mij de zon weer laten schijnen!
Top Kerel met een Top advies.
Henk nogmaals bedankt,
Groeten de mustanggekPabo
Geplaatst door Judit Balm (juditbalm@gmail.com)
Hall allemaal,
Het is voor mij een turbulent jaar geweest! Afgelopen zomer heb ik een test gedaan, omdat ik twijfelde over de keuze of ik met de Pabo door zou gaan. Bij de test kwam naar voren dat ik door kon gaan, maar het mij veel energie zou kosten. Ik heb besloten door te gaan en nu kan ik melden dat het zin heeft gehad. Het kostte mij inderdaad veel moeite, maar de wetenschap dat die inzet de moeite waard zou zijn hield mij op de been. Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik door ben naar het vierde jaar. YES!

Loopbaaninzicht, bedankt voor het steuntje in de rug!

Groet,
JuditEen nieuwe studie
Geplaatst door Koert
Ongeveer een jaar geleden ben ik ook bij loopbaaninzicht geweest. Ik was net gestopt met de Pabo en wilde graag weten wat ik nog meer zou kunnen. Door een goed gesprek en een testdag kwamen we tot de conclusie dat Personeel en Arbeid wel bij mij past. Deze studie doe ik nu een 9 maanden en het blijkt een goede keuze te zijn! Wat voor mij prettig was aan de werkwijze van Loopbaaninzicht is dat ze niet vertellen wat zij denken dat je moet doen, maar dat ze jou de keuze laten maken. Er wordt gekeken naar wat jij kan, maar ook waar je interesse ligt en hier wordt een link gelegd voor een nieuwe studie.De Pabo past echt bij mij!
Geplaatst door Judit Balm
Afgelopen zomer heb ik aan een studiekeuzeonderzoek meegedaan bij loopbaaninzicht. Vanaf september '09 ben ik mij vol gaan inzetten op de Pabo. Door de uitkomst van het onderzoek heb ik makkelijker kunnen accepteren dat ik moeite heb met verslaglegging en ik heb feedback kunnen vragen aan docenten en mijn vader. Dit alles heeft goed gewerkt, want ik heb nu in Ă©Ă©n keer het afgelopen half jaar afgerond en hoef niks weer her in te leveren.

Ik ben blij dat ik verder ben gegaan met de Pabo, na een geslaagde stage sta ik weer positief tegenover het vak leerkracht.
De punten die tijdens de test naar voren kwamen zijn allemaal waar, het heeft me geholpen om het te accepteren en me een echt doel gegeven om aan te werken.

Groet,
Judit BalmEindelijke een keuze
Geplaatst door Ilona Verbeek (Ilona_verbeek@yahoo,com)
Vier jaar geleden ben ik gestopt met mijn MBO-opleiding ben ik fulltime gaan werken
Maar nadat ik bij veel verschillende werkgevers heb gewerkt en bij mijn laatste weer te horen kreeg dat ik weg moest had ik er genoeg van. Ik wilde niet meer het huidige werk doen wat ik deed. En daarnaast wist ik ook niet wat ik dan wel wilde.
Hierdoor ben ik gaan zoeken naar een beroepskeuze test en kwam ik bij Loopbaaninzicht terecht.
Nadat ik eerst een soort intake gesprek had gehad, met huiswerk dat ik mee kreeg. Had ik vrij snel ook de beroepskeuze test. Daarna kreeg ik het evaluatie gesprek. En kreeg ik meer inzicht over wat het beste mij past.
Ik heb het als zeer fijn ervaren dat ik zowel voor als na de test een gesprek heb gehad.
Dankzij deze test en de goede raad heb ik een studie uitgekozen die bij mij past.

Mijn dank hier voor.

Groeten IlonaLekker begonnen met mijn nieuwe opleiding.
Geplaatst door EB Abrahams (ernstbart@hotmail.com)


Loopbaaninzicht heeft mij geholpen met het vinden van mijn opleiding, maar ook de zoektocht naar mijn opleiding daarna opgehelderd. Met behulp van Henk ben ik veel verder gekomen dan ik ooit had kunnen bedenken Het heeft mij niet alleen gesterkt in de keuze die ik nu heb gemaakt, maar het heeft me ook gesterkt in mijn zelfvertrouwen. Ik ben net begonnen met mijn nieuwe opleiding en heb het reuze naar mijn zin. O.a. dankzij Henk Woortman en de rest van Bureau Loopbaaninzicht!! Dank jullie allen hiervoor!
Groetjes EbVerhelderende studiekeuzetest
Geplaatst door Berdine
Na een hoop twijfels en een verkeerde studiekeuze heb ik voor een studiekeuzetest gekozen. Na wat gegoogle kwam ik bij loopbaaninzicht uit. Ik had wel enig idee welke richting op wilde, maar kwam er niet echt uit. Na deze test is mij veel duidelijk geworden, namelijk dat ik meer geschikt ben voor MBO dan HBO, waar ik voorheen wel aan begonnen was. Dat heeft ook vooral met motivatie te maken. De resultaten van de test waren op veel vlakken herkenbaar. Nu doe ik een MBO opleiding die me heel goed bevalt. Mijn gevoel zegt me dat ik nu een goede studiekeuze heb gemaakt, en dat mede dankzij loopbaaninzicht. Ik heb er dus heel veel aan gehad, en het is zeker een aanrader als je niet (goed) weet wat je wilt.

Bedankt Loopbaaninzicht!

Groetjes BerdineHet heeft goed geholpen.
Geplaatst door Dirk
IDM lijkt me echt een leuke studie, vooral om te leren hoe je het beste informatie kan opzoeken, verwerken en dan weer door kan geven. De eerste indrukken waren goed. Ook begin ik nu steeds meer zin te krijgen om weer te beginnen.

Ik vond het wel leuk om je te laten weten wat ik uiteindelijk gekozen heb en ik heb er vertrouwen in dat dit de goede keuze is.

Nogmaals bedankt voor de test, het heeft echt goed geholpen.Studie sluit perfect aan bij het advies.
Geplaatst door Marlin Goethals
Ik heb positieve herinneringen aan het onderzoek. Ik vond het behalve leerzaam ook leuk om te doen. Het was wel een lange dag, maar we werden goed verzorgd.
Ik volg nu bedrijfscommunicatie aan de Hogeschool Utrecht. Deze studie sloot perfect aan bij het advies en ik ben nog steeds heel erg blij met de keuze daarvan. Het is een combinatie van Journalistiek en Communicatie. De twee richtingen die Loopbaaninzicht mij aan heeft geraden.
De studie past bij mij omdat het een brede studie is. Voorheen deed ik PABO, meteen gericht op het beroep maar dat was niet helemaal wat ik wilde. Deze studie bevat veel meer vakken waar mijn interesses en kwaliteiten liggen.
Goede, persoonlijke begeleiding
Geplaatst door Tom den Ouden
Stukje voorgeschiedenis: VWO gedaan, propedeuse Technische Natuurkunde aan de TU Delft, daarna switch naar Werktuigbouwkunde bij TU Delft. Dit bleek het beide niet te zijn, dus nu een jaartje werken en verder kijken.
Loopbaaninzicht trok me in eerste instantie erg aan omdat ik het idee had dat alles persoonlijk en kleinschalig was. Na het intakegesprek, de testdag en het adviesgesprek bleek dit ook zo te zijn: iemand die goed luistert naar je, de testresultaten goed weet te interpreteren en aan de hand daarvan passende opleidingen aankaart.

Een van de sterke punten vind ik, dat óók naar je persoonlijkheid wordt gekeken bij het studie-advies. De studie die je kiest moet immers ook bij je passen.
Al met al ben ik erg tevreden met de service die is verleend door Loopbaaninzicht (advies door Henk Woortman in mijn geval). Een aanrader voor als je wilt weten waar je staat, wat je kunt, en welke studie(s) bij je zou kunnen passen.Super begeleiding bij studie en beroepskeuzeadvies!
Geplaatst door Aron de Groot

Ik loop nu een jaar rond, hier en daar aan het werk maar dit is helemaal niet de bedoeling! Ik heb 2 opleidingen gedaan maar allebei na een jaar mee gestopt wat uiteraard erg zonde is. Door het centrale meldpunt voor vroegtijdige schoolverlaters werd ik verwezen naar Loopbaaninzicht.

Na een intakegesprek, testdag en een advies gesprek te hebben volbracht zijn er een aantal studie's/beroepen uitgekomen waar ik erg blij mee ben!

Dus Henk Woortman, in een woord: Super!geweldig
Geplaatst door lotte
in april 2007 heb ik een test gedaan om te kijken welke studie het beste bij mij paste. Ik was gestopt met een studie en wist totaal niet welke richting ik op moest.
Na de test heb ik hun advies opgevolgd. Het was een totaal andere studie dan wat ik had gedaan of wat aansloot bij mijn middelbare school profiel.
Maar wat ben ik blij. ik ben nu 1,5 jaar bezig met die studie en het past perfect bij me. Ik haal alles moeiteloos en ga met plezier naar de studie toe.
Loopbaaninzicht heeft me echt geholpen omdat ze verder keken dan alleen het gene wat je daarvoor had gedaan. GeweldigDe zorg in!
Geplaatst door Allard
Bericht: Voor de zomervakantie 08' wist ik nog niet wat ik voor studie wilde gaan doen, daarom koos ik voor het brede ManagementEconomie&Recht. Ik kwam er na een paar weken MER al achter dat ik het eigenlijk maar niks vond. Ik heb bij Loopbaaninzicht toen testen gedaan en daar kwam uit dat ik eigenlijk helemaal geen persoon ben voor commerciele of zakelijke banen. Ik ben gestopt met MER en ga het nu toch zoeken in de zorg, Fysiotherapie of Ergotherapie. De testen van Loopbaaninzicht hebben mij hier goed bij geholpen! Een aanrader als je twijfelt, Super!Mooie studie!
Geplaatst door Meriam
Sinds 5,5 jaar zit ik in en rolstoel. Na een lange revalidatie wilde ik weer studeren, maar wist niet wat. Een half jaar rechten gedaan, maar dit was het toch niet. Daarom een test laten doen bij loopbaaninzicht. In september ben ik begonnen met bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Het sluit precies aan op mijn kwaliteiten die tijdens de test naar boven kwamen. Een mooie studie! Ik ben echt heel erg blij!Naar het VWO
Geplaatst door Wijnand
Vorig schooljaar ben ik geslaagd voor mijn HAVO. Ik wilde graag geschiedenis studeren. Omdat ik niet wist of ik daar geschikt voor was ben ik getest. Volgens de test ben ik geschikt voor de universiteit. Daarom ben ik overgestapt naar het VWO. Ik moet behoorlijk werken, maar het gaat.Goede tips
Geplaatst door Francine
Ik wist het echt niet en twijfelde tussen heel verschillende opleidingen. Ik heb de testen gedaan bij Loopbaaninzicht. Op de testdag zag ik dat ik niet de enige was. Het maken van de testen was best intensief, maar toch ook leuk en gezellig. Vooral de lunch in een eetcafé vond ik heel lekker en gezellig. In het gesprek met de adviseur daarna kreeg ik goede tips, waarmee ik zeker mijn studie ga vinden. Ik ben op de goede weg.Dank je wel voor je hulp!
Geplaatst door Martine Krajnc
Beste Ine,

Allereerst:, ik ben geslaagd!
Ik zou nog laten weten wat ik hierna wilde gaan doen..
Ik ben naar de Open Dag in Amsterdam geweest naar de opleiding van Media Informatie Management.
Zo heb ik ook besloten dat dit de juiste keuze voor mij is!

Dank je wel voor je hulp!

Met vriendelijke groet,

Martine KrajncEen stapje terug
Geplaatst door Philip
Nadat ik mijn draai niet kon vinden op de universiteit en geen passende studie kon vinden, heb ik voor een studiekeuze advies gekozen. Na deze test kwam eruit dat een stapje terug een betere oplossing zou zijn. Dit heb ik gedaan naar HBO Technische Bedrijfskunde. Ik had zelf nooit over deze studie nagedacht, maar het bleek toch de juiste keuze!De studie bevalt tot op heden nog steeds goed!Andere studie
Geplaatst door Wouter
Ik had het helemaal gehad bij commerciële economie. De opleiding sloot totaal niet bij mij aan. Toen ik eraan begon wist ik eigenlijk niet wat ik wilde. Met commerciële economie kun je later aardig verdienen. Nou ja, foute keuze dus. Na de gesprekken en de testen werd me duidelijk, dat ik iets anders met mensen wil dan verkopen. Na het advies van Loopbaaninzicht heb ik geïnformeerd naar Personeel en Organisatie. Volgens mij is dat wat ik wil. Werken met mensen in het bedrijfsleven. Mijn twijfels zijn voor een groot deel weggenomen. Ik denk dat ik het nu eindelijk weet.Loopbaaninzicht heeft deuren geopend
Geplaatst door Daniëlla
Natuurlijk kun je tientallen testen doen op internet, voor sommige mensen werkt dit prima. Voor mij werkte dit dus absoluut niet. Het enige effect dat het had was dat ik iedere week een ander beroep geweldig vond, een andere opleiding wou gaan doen etc. Zelf zit ik al zo’n 3 jaar te dubben wat ik nu eigenlijk wil gaan doen met mijn leven.. Geloof me, dat wordt je echt wel zat op een gegeven moment!

Loopbaaninzicht probeert in zeer korte tijd er achter te komen wat jouw persoonlijkheid is, op welk gebied jouw interesses liggen en welk leer-niveau jij aan kan. Dit doen ze naast een gesprek met een aantal voor jou geselecteerde testen waarvoor je op een andere dag terug moet komen. Tot slot kom je enkele dagen daarna terug bij Loopbaaninzicht voor het adviesgesprek. In dit gesprek neem je samen de uitslagen door van de door jou gemaakte testen en praat je over de opleidingen/beroepen die volgens hun bij jou passen.
Veel mensen worden hier goed mee geholpen en gaan vanuit dat advies een studie volgen.
Persoonlijk heeft het deuren voor me geopend die ik nooit had gezien!Top
Geplaatst door Annemieke
Helemaal top. Ik wist het echt niet meer. Ik ga HBO verpleegkunde doen. Dat past echt bij mij. Ik voel gewoon dat het goed zit.Toekomstige opleidingsrichting duidelijk!
Geplaatst door Chaim
In februari dit jaar heb ik de loopbaantest gedaan omdat ik totaal geen idee had welke richting qua studie ik moet opgaan. Ik heb hier een duidelijk en helder advies gekregen dat echt ergens op gebaseerd is.
Ik werd zeer vriendelijk doch professioneel behandelt.
Het is zeker een aanrader voor een ieder die nog niet een duidelijke richting in zijn/haar hoofd heeft.Opleiding gevonden
Geplaatst door Nicole Verlinden
Na een beroepskeuzeonderzoek bij Loopbaaninzicht was ik beter in staat om mijn opleiding te kiezen. Voelde me begrepen en goed geholpen.Opleiding die bij me past!
Geplaatst door Yvette Vreeburg
Dankzij loopbaaninzicht ben ik erachter gekomen wat ik echt wilde! In eerste instantie deed ik een opleiding die totaal niet bij me paste. En me totaal niet blij maakte. Zoeken naar een andere opleiding bleek me niet in mn eentje te lukken. Dus ben ik naar loopbaaninzicht gegaan voor een 1e gesprek. Ik voelde me er snel op mijn gemak en had het gevoel dat daar wel eens iets uit kon komen! Dus heb ik allerlei testen gedaan en daaruit een heel verslag gekregen wat me vertelde hoe mijn persoonlijkheid was, wat goed bij me past enz.
Een klein beetje idee van wat voor opleiding ik wilde doen had ik al, maar de test en uitslag hebben me geholpen zeker te zijn over die keuze!!
En inderdaad, het is helemaal wat ik zocht/zoek!! Ik heb het er heel erg naar mijn zin!!Ik ben er uit
Geplaatst door Minke Helsloot
In januari was ik gestopt met HBO communicatie. Ik had wel iets met talen, maar communicatie paste toch niet bij mij. Door het onderzoek bij Loopbaaninzicht werd me steeds duidelijker, dat "iets" met mensen beter aansluit. Ik denk nu aan Culturele en Maatschappelijke Vorming of PABO. Ik moet nu nog definitief kiezen, maar ik ben goed op weg geholpen.Integrale Veiligheidskunde
Geplaatst door Steven
Ik heb begin januari bij jullie een aantal keuzetests gedaan en daaruit zijn een paar mogelijke studies gekomen.
Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op integrale veiligheidskunde. Dit was ook een van de mogelijkheden die ik bij jullie heb gekregen. Nadat ik naar die open dag was gegaan had ik het idee dat ik me daar goed in kon vinden. Ik kan er redelijk veel van mijn goede eigenschappen in kwijt, en het belangrijkste: ik vind het een leuke studie. Het is dus uiteindelijk een HBO opleiding geworden, maar dat was eigenlijk voor mij al duidelijk, omdat HBO beter bij mij aansluit.Ik zit nu helemaal op mijn plek
Geplaatst door Tineke van Kranenburg
In mei 2005 heb ik een studiekeuzeonderzoek gedaan bij Loopbaaninzicht. Ik zal eerlijk zeggen dat ik eigenlijk weinig vertrouwen had in ’’weer zo’n test’’. Bij het intakegesprek werd me al duidelijk dat ik goed zat. Het afwerken van testen van half 10 ’s ochtends tot 3 uur ’s middags vond ik erg leuk! Met name de ruimtelijk-inzichttest(en). Grappig dat er bij het eindgesprek uitkwam dat ik toch ook een exacte kant heb, waar ik me dus totaal niet van bewust was. Ik vond het erg leuk om een idee te krijgen van mijn eigen kwaliteiten en om een soort beknopte samenvatting over mezelf te horen.

Verbazingwekkend vond ik het dat de adviseur zo verschrikkelijk goed doorhad over wie zij sprak. In dit geval ging het dus over mij. Door de toegewijde en vaardige werkwijze ben ik super geholpen om tot de keuze te komen voor de opleiding die ik nu doe: logopedie! In het eindgesprek had de adviseur de keuze ’logopedie’ o.a. gemotiveerd omdat je daar geduld voor moet hebben. Toen ik informatie las over de opleiding, werd ik helemaal enthousiast.

Ik zit nu helemaal op mijn plek, uiteindelijk heb ik mijn keuze zelf gemaakt, maar zonder deze hulp was ik hier niet opgekomen. Ik raad Loopbaaninzicht aan bij iedereen die zich net als ik een “bijna hopeloos geval” vindt als het gaat om een keuze te maken.