Zij gingen u voor


Mark Nuyten: ‘Deze mensen begrijpen mij!’

Ik heb altijd een brede interesse gehad en veel verschillende dingen gedaan tijdens en na mijn studie.
Na drie jaar gewerkt te hebben in drie verschillende functies wilde ik weten wat nou echt bij me zou passen. Ik merkte dat ik er niet goed zelf achter kwam en dat ik behoefte had aan een objectieve mening en analyse van mijn ‘probleem’. Via het BKA register (erkende bemiddelaars) vond ik de website van ‘Loopbaaninzicht’. Ik dacht gelijk: ‘deze mensen begrijpen mij!’ Ik kon snel terecht voor een intakegesprek. Het was wel spannend, want je geeft je toch een beetje bloot voor een onbekende. Achteraf helemaal niet iets om je druk om te maken. De behandeling en ontvangst zijn heel open en hartelijk. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan alle aspecten van jouw loopbaan en jezelf als persoon. Echt een degelijke kennismaking. 

Het tweede gesprek ging nog verder in op de zaken en samen maakten we een plan voor de af te nemen testen. Daarnaast krijg je aardig wat huiswerk mee dat je zelf thuis moet maken. De testdag zelf was een nuttige maar behoorlijke zit. Gelukkig kwam er een prima lunch tussendoor om de hersenen even op te frissen. Na de testdag kwam ik de week daarna weer langs voor de bespreking van de uitslagen en het huiswerk. Een heel leuk en inzichtelijk gesprek waar je veel vragen beantwoord krijgt en al snel een concreet beeld kan vormen van jouw capaciteiten en vaardigheden. Mijn zelfvertrouwen en zelfkennis hebben hierdoor een behoorlijk boost gekregen, dit bleef ook in mijn omgeving niet onopgemerkt. 

Uiteindelijk is dit het duwtje in de rug voor mij geweest om te solliciteren op een compleet andere functie. Tijdens de gesprekken kwam het loopbaantraject ook ter sprake, ik was er ook erg trots op dus dat was alleen maar positief. Ik ben er van overtuigd dat ik, dankzij het inzicht en kennis uit het loopbaantraject uiteindelijk deze functie ook heb gekregen!

Astrid Koelman: "Ik heb een aantal functies gehoord waar ik zelf niet aan had gedacht....."
Ik ben nu zeven jaar werkzaam bij een bank en begon te twijfelen of ik dat altijd wilde blijven doen. Uiteraard had ik hier wel eens vaker over nagedacht, maar dan schoof ik het steeds weer op de lange baan. Nu wilde ik stappen ondernemen om hier eens professioneel onderzoek naar te laten doen. 

Als je op internet kijkt zie je meer van dit soort bureaus, maar gevoelsmatig heb ik voor Loopbaaninzicht gekozen. Tijdens het oriënterend gesprek heb ik verteld wat ik zoek en wat ik verwachtte van Loopbaaninzicht. De loopbaanadviseur heeft vervolgens verteld wat de mogelijkheden zijn. Ik heb gekozen voor een Loopbaanonderzoek. Met Ine van der Host "klikte"het en dat vind ik belangrijk. 

De testdag was vermoeiend maar leuk. Je wordt op zo’n dag getest op persoonlijkheid, capaciteit, interesse, etc. Ik was na die dag erg nieuwsgierig naar de uitslag.
Het gesprek met de uitslagen was al snel. In veel dingen herkende ik mijzelf. Ik vond het prettig om te horen dat veel eigenschappen en kenmerken van mij, bevestigd werden in de uitslagen van die tests. Vervolgens heeft Ine van der Horst aangegeven welke soorten functies bij mij "passen" en dus geschikt zijn voor mij. Ik heb een aantal functies gehoord, waar ik zelf niet aan had gedacht. Daarmee was voor mij de doelstelling bereikt. Ik wilde graag nieuwe mogelijkheden horen waar ik ook zou kunnen gaan werken en functies die bij mij zouden passen. En dat is geslaagd.
Na een aantal dagen kreeg ik een rapport thuisgestuurd met een samenvatting van de uitslagen. Ook dat werd door mij positief ervaren, omdat je tijdens zo’n gesprek veel hoort en toch weer een aantal dingen vergeet. In zo’n rapport kan je de belangrijkste dingen nog eens rustig doorlezen.

Germaine Verderosa: “Ik kwam onzeker binnen en ging zelfverzekerd en voorzien van een solide basis naar buiten…”
Op een vrijdag in september was mijn eerste afspraak. In Utrecht werd ik door Ine van der Horst geholpen. De rust en het geduld die zij opbracht om mijn verhaal te horen, wekte het vertrouwen bij mij dat het helemaal goed zou komen. We hebben totaal drie gesprekken gevoerd en telkens heb ik ervaren dat Ine alle tijd voor me nam en concrete afspraken maakte, die al snel tot een conclusie leidden. Dit had ik niet verwacht, maar het werkte positief en verrassend voor mij uit. Open en onbevangen ben ik dit traject ingestapt en mijn advies naar mijn omgeving hierin is, dat als je niet weet wat je moet of wilt qua baan, durf dan een loopbaanbegeleider als Ine in te schakelen. Zij helpt je stapsgewijs en concreet en helpt je om je draai weer te vinden en je op weg te helpen naar een leukere toekomst. 

Alles overwegende meld ik mij aan voor de opleiding Personeelsmanagement. Dit zal een basis creëren waarin ik me binnen een organisatie kan inzetten op het gebied van P&O. Hierin kan ik veel van mijzelf kwijt o.a. overtuigen, aansturen, regelen van dingen, uitzoeken, interne contacten hebben en problemen oplossen of achterhalen. Het was lang zoeken naar een juiste balans voor mijzelf, maar door eerlijk te zijn, kritisch naar mijzelf te blijven en open te staan voor het advies van een ervaren en vriendelijke loopbaanbegeleidster heb ik de rust in mezelf teruggevonden. Dat is voor mijn omgeving niet onopgemerkt gebleven. Er zijn mensen in mijn omgeving die ik het nummer van Loopbaaninzicht heb gegeven. Mochten zij ooit twijfels hebben en op zoek zijn naar hulp bij het bepalen van hun toekomst, dan is contact met dit bureau een heel goede stap.


image

De wijze waarop
advies gegeven werd heb ik als zeer prettig
ervaren.

Onze gesprekken hebben me goed op weg geholpen. Dit wilde ik maar even laten weten.

Mijn adviseur wist met tact en doelgerichtheid de juiste vragen te stellen.

Dankzij Loopbaaninzicht heb duidelijker voor ogen wat ik kan en wat ik wil.

Mijn ervaringen zijn zeker positief en ik raad het iedereen aan.